Over ons

29-12-2018

ACE services, a people company

In 1992 kwam ik voor het eerst in Polen, destijds een wereld van verschil  met west europa

De mensen en het land hebben me sindsdien altijd aangetrokken.

De mensen vanwege hun gastvrijheid, hulpvaardigheid en arbeidsethos. Het Poolse gezegde gaat niet voor niets: “Polak potrafi”,  een Pool krijgt het voor elkaar!  Het land vanwege zijn ruimte, weidsheid en natuurschoon.

Als jein Polen bij iemand langsgaat om even een bakkie koffie te doen, wordt meteen alles uit de kast én keuken gehaald en op tafel gezet. Je wordt  bijna verplicht om mee te eten, wat als een belediging voor de vrouw des huizes wordt gezien, als je dat niet doet. De wodka vloeit meestal rijkelijk om te proosten op je komst en je kunt altijd blijven slapen omdat je natuurlijk niet meer kan rijden na het nuttigen van de nodige alcohol.

Mocht je daarnaast nog een probleem met je auto hebben, dan is er altijd wel iemand met verstand van auto’s in de buurt die zich meteen op het probleem stort om het op te lossen zodat je verder kunt, veel dingen kunnen opgelost worden met duct-tape of tie-rips; Polak potrafi !

In de afgelopen 25 jaar ben ik veel in Polen geweest, heb er zelfs een jaar of 7 half gewoond en heb de taal vloeiend leren spreken. Dikwijls vroegen mensen of ik werk voor iemand kon regelen, hier in Nederland, of werd me gevraagd om Poolse krachten te zoeken in Polen voor werkzaamheden in Nederland van mijn Nederlandse relaties Tot dusverre bracht ik wel eens mensen met elkaar in contact, maar ik heb ik hier nooit echt werk van gemaakt.

Nu ik toe ben aan een nieuwe uitdaging, heb ik besloten om mijn natuurlijke weg te volgen en hier juist werk van te maken. Ik ga dat doen in mijn nieuwe bedrijf; ACE services!

A people company; met het oog op de mens en respect voor de Poolse werknemer. Het verschil wat ik wil maken met de gevestigde orde is dat ik geen mensen ga zoeken om vacatures in te vullen, maar een geschikte en passende job ga zoeken voor mensen die hier in Nederland willen komen werken. Uiteraard ga ik deze mensen volledig begeleiden met zaken als huisvesting, woon- werkverkeer, verzekeringen, belastingen, taalproblemen, sociale aspecten en alles wat er verder komt kijken bij het in Nederland wonen en werken als buitenlandse werknemer.

Ik wil in 2019 hiermee een concrete stap maken en de eerste mensen naar Nederland halen en aan het werk zien te krijgen. Als de eerste omzet gerealiseerd wordt, ga ik ACE services aanmelden voor een lidmaatschap bij het ABU of NBBU en het SNA en SNF. Vooruitlopend hierop zal ik me gaan houden aan de ABU-cao en wetgeving betreffende arbeidsbemiddeling. Voorop staat dat de werknemers en werkgevers tevreden moeten zijn, en natuurlijk wil ik ook een boterham verdienen.Als alle partijen elkaar dat gunnen, moeten we tot een prettige en gezonde samenwerking kunnen komen, die hopelijk lang mag duren.                

 

 

Terug

Top